Wil je geen ongedierte in huis, dan moet je ongedierte voorkomen! Ongedierte voorkomen in huis is immers beter dan genezen. Maar hoe doe je dat, ongedierte voorkomen?

10 tips tegen ongedierte

Ongedierte voorkomen doe je met deze 10 tips tegen ongedierte. Waar het op neer komt met ongedierte voorkomen: houd je huis schoon, vermijd vocht en onderhoud je huis goed. Heb je toch last van ongedierte in huis en is het ongedierte voorkomen niet gelukt, dan kan je het ongedierte (laten) bestrijden.

Schoonmaken

Door goed schoon te maken, voorkom je het meeste ongedierte in huis. Het meeste ongedierte houdt van donkere, stoffige hoekjes om zich te nestelen. Kunnen ze dit niet in je huis vinden, dan is jouw huis veel minder interessant en zul je ongedierte voorkomen.

Vuile vaat wegwerken

Zet je vuile vaat direct in de vaatwasser of was het direct af. Doe je dit niet, dan komt er binnen no-time ongedierte op af. Waar voedsel te vinden is, is ongedierte.

Aanrecht schoonhouden

Laat geen voedselresten liggen op je aanrecht. Een kruimel of een druppel is voor ongedierte al voldoende om je huis binnen te komen. Maak dus je aanrecht elke keer goed schoon en verwissel regelmatig je vaatdoek voor een nieuwe.

Vuilnis veilig wegzetten

Laat je afval niet rondslingeren. Ongedierte voorkomen? Doe het in vuilniszakken en sluit deze goed af. Zet deze niet zomaar buiten neer. Ongedierte maakt de zakken zo open. Het best gooi je je vuilnis in afgesloten bakken, waar ongedierte niet bij kan.

Voedsel afgesloten bewaren

Door voedsel goed te verpakken, voorkom je beestjes. Bewaar je etenswaren in afgesloten bakken, wat ongedierte ook niet kan aantasten. Denk ook aan het voedsel van je huisdier(en).

Naden en kieren dichten

Ongedierte voorkomen? Geef ongedierte geen kans in en om huis door alle naden en kieren te dichten. Ongedierte komt door de kleinste gaten je huis binnen.

Luchtvochtigheid in de gaten houden

Veel ongedierte houd van warme, vochtige ruimtes. Zorg dat je een goede ventilatie in huis hebt en houd daarmee de luchtvochtigheid in huis laag. Ongedierte blijft dan eerder weg.

Horren plaatsen

Ongedierte voorkomen doe je door horren voor ramen en deuren te plaatsen, zodat ongedierte van buiten niet naar binnen kan.

Hout behandelen

Behandel het rond in en rondom huis met een beschermende laag. Houtaantasters gaan alleen op onbehandeld hout af. Zodra jouw houten objecten behandeld zijn met beits, olie of was krijg je minder snel last van boktor of houtworm in hout.

Houd het opgeruimd rondom huis

Ongedierte nestelt zich graag in beschutte plekken. Als jij deze plekken niet creëert rondom je woning, kiest het ongedierte liever een ander plekje voor hun nest.

Ongedierte voorkomen niet gelukt?

Doe je nog zo je best en heb je al onze tips om ongedierte voorkomen opgevolgd, maar lukt het je niet om ongedierte uit je huis te houden? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden om het ongedierte zelf te bestrijden. Liever een bestrijder die jouw ongedierteprobleem oplost? Kijk dan eens naar een professionele ongediertebestrijder bij jou uit de buurt.